Author Topic: Велика Британія  (Read 2706 times)

Observer

  • User
  • ***
  • Posts: 166
Велика Британія
« on: 09 July 2010, 10:56:17 »
Британським учителям дозволили бити учнів

Оце так рішення.  :o
Quote
"вчителі мають право застосовувати фізичну силу, з єдиною умовою - не поранити підлітків, - щоб перешкодити асоціальній поведінці. Друге: викладачі можуть втручатися не тільки, коли мова йде про застосування зброї, наркотиків, алкоголю, що передбачено діючими нормами, але і для того, щоб не допустити використання мобільних телефонів, mp3, електронних пристроїв, порнографічних матеріалів та інших предметів, що вважаються неприпустимими на заняттях. Третє: викладачі можуть застосовувати так звані "заходи по затриманню"
Покараний підліток може бути залишений у післяобідній час для проходження уроків по перевихованню. Четверте: вчителям, яких звинувачують у поганому поводженні або некоректній поведінці, забезпечується анонімність, щоб відвести від них наклеп.
...
університет Халла застеріг уряд від прийняття таких заходів: загроза тілесного покарання може призвести до того, що школярі будуть менше любити навчання і тому отримають менше знань.

Про "любов до навчання" особливо круто, особливо на тлі згаданих вище порушень.  ;D

SS.

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 706
Re: Велика Британія
« Reply #1 on: 10 July 2010, 07:56:56 »
Точніше було б сказати "знову дозволили бити учнів". Якщо не помиляюсь, вони мали на це право ще в 1960-х.

В ХІХ ст. в Британії було створено Королівське товариство із захисту тварин, років через 30-ть - Товариство із захисту дітей. Відчуйте різницю, що називається.