Перекладацький форум > Українська література: новинки, класика, переклади...
Юрій Андрухович
SS.:
Юрій Андрухович на Літакценті: «Часом так хочеться бодай по краплі видавити із себе Отечество – а не вдається»
Коментарі письменника про (його) сучасне життя, згадки про Бу-Ба-Бу, творчість. Така собі, розмова.
Л.Л.:
Щось не дуже цікаве інтерв'ю. Чи, може, то я просто інтерв'юера не сприймаю... ::)
SS.:
А ж попередив: "Така собі, розмова." ;)
"Свіженька" поява Патріарха на люди, щоб нагадати про себе, щоб готувалися до нової книжки.
SS.:
Юрій Андрухович готується до 50-річчя Юрій Андрухович: Я більше людина писання, аніж говоріння.
Спростовуються чутки про участь Андруховича у «Фейсбуці».
Серед питань, на які дані відповіді:
— Проза. Ваші твори переважно зосереджені на географії. Нова книга також буде пов’язана з географією. Чому так?
— Поезія. Ви ще пишете вірші?
— Жінки. Як вам вдається справлятися з такою кількістю прихильниць?
–Україна Молода. – Номер 046 за 12.03.2010.
SS.:
--- Quote ---– А що втрачає чи здобуває твір у перекладі ? Скажімо, Ваші «Перверзії» німецькою мовою? Чи вже готовий переклад, коли вийде книжка?
– Ні, все ще працюємо, з великими довготривалими перервами, тому що ані я не маю часу підганяти перекладачку, ні вона насправді немає зараз багато часу, щоб продовжувати роботу. Десь на одну третину перекладено, але є купа всіляких складностей. Тут уся особливість ситуації полягає в тому, що цей твір я писав 15 років тому. У мене багато що змінилося: власні підходи, моє ставлення до якихось темних його фрагментів. Це не тільки буде переклад, це буде якась така оновлена версія. Там обов’язково будуть місця, де ми з перекладачкою домовляємося, що ми відступаємо від мого тодішнього українського оригіналу і робимо дещо інакше.
--- End quote ---
Нічого собі, переклад. Кажуть, такі ж проблеми мали з Кундерою його перекладачі, перекладами він був завжди незадоволений. А те, що сам "перекладав" було просто іншомовною авторською версією.
Юрій Андрухович: «Це анахронічний режим, це режим із минулого, це якась брежнєвщина»
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version