Author Topic: Фестиваль німого кіно та сучасної музики. Німі ночі: Українське німе  (Read 2708 times)

Supreme Power

  • Administrator
  • User
  • *****
  • Posts: 115
Німі ночі: Українське німе – дводенний опен-ейр фестиваль світової кінокласики та кіноаванґарду поч. 20 ст.

10 стрічок – українських, європейських та американських, 10 музичних гуртів – з Польщі, Росії, Швеції та України – це 10 унікальних перформансів просто неба на причалі Морського вокзалу Одеси (Морський арт-термінал, вул. Приморська, 6).

Велика частина представлених на фестивалі українських стрічок пов’язана з Одесою не лише місцем зйомок та виробництва, але також сюжетом. Тож глядачі матимуть унікальну можливість побачити місто таким, яким воно було більше 80 років тому.

Фільм-відкриття фестивалю – німий кіноколаж іспанського режисера Карлоса Родріґеса, представлений 2007 року в Сіднейській опері, «Симфонія в образах» (UNA SINFON?A EN IM?GENES), створений як ілюстрація «Фантастичної симфонії» Гектора Берліоза.

Церемонія відкриття відбудеться в Арт-центрі на Пушкінській 32 о 19.00 (за запрошеннями), демонстрація фільму Карлоса Родрігеса - о 20.00, вхід вільний.

Широковідомі українські німі стрічки режисерів Довженка, Вертова, Стабового, Тасіна, що ввійшли в світовий культурний фонд та суттєво вплинули на формування універсальної кіномови та розвиток світового кіномистецтва, складуть програму першого дня («Німота») фестивалю.

Програму другого дня («Тиша») сформують малознані в Україні німі іноземні стрічки, що вважаються класичними для світового кіно, зняті за участю акторів та режисерів українського походження - Анни Стен, Ксенії Десні, Степана Хмари, Ежена Деслава, Майї Дерен.

Програму кожного дня складуть 4-5 кіно-музичних перформансів, вкладені в 2 сети.

Фільм-закриття фестивалю – сенсаційна стрічка Федора Оцепа 1931 року за участю Анни Стен та Фріца Кортнера «Вбивця Дмитрій Карамазов» (DER M?RDER DIMITRI KARAMASOFF) за Достоєвським.

Початок показів о 18.00. Рання частина щоденної програми демонструватиметься в приміщенні Морського арт-терміналу (18.00-21.00), пізня – просто неба на прилеглій території (21.00 – 01.00).

Фестиваль відвідають провідні українські та закордонні кінознавці: Любомир Госейко (Франція, Париж), Володимир Войтенко (Україна, Київ), Юрій Макаров (Україна, Київ). Юрій Шевчук (США, Нью-Йорк), Юстина Яблонська (Польща, Варшава).


SS.

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 706
Пристойний вийшов фестиваль. Вночі кіно показували в кінці морвокзалу біля яхтклубу - морське повітря, чудова якість раритетних плівок, цікава музика...
З обіцяних зірок точно приїхав Госейко, про решту не знаю.
Чи витягнуть таку ж програму наступного року.